Ispunjava obećanje: Predsednik prodaje avion, prvi od 60

Iako je tek u subotu održana inauguracija Andresa Manuela Lopesa Obradora, novi meksički predsednik je već počeo da ispunjava svoje prvo obećanje.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 04.12.2018.

15:45

Ispunjava obećanje: Predsednik prodaje avion, prvi od 60
Foto: Getty images/Manuel Velasquez

Naime, on prodaje avion svog prethodnika jer je, kako je govorio i tokom kampanje, preterano raskošan.

Reč je o boingu 787-8 drimlajneru koji je vlada 2016. godine kupila za 218 miliona dolara, a nakon što je preuređen za potrebe predsednika, njegova vrednost se povećala na 239 miliona dolara, piše Novac.hr.

"Prodajemo sve avione i helikoptere koje su koristili korumpirani političari", izjavio je Lopez Obrador, što znači da će uz predsednički avion novi predsednik prodati još 60 vladinih aviona i 70 helikoptera.

Obrador je na predsedničkim izborima 1. jula pobedio posle dve neuspešne kandidature i prvi je predsednik još od meksičke revolucije koji je u prvi plan izbio kao protestni lider.

Njegova obećanja o obnovi dobro su odjeknula među biračima kojima je dosta korupcije, sveprisutnog kriminala i bede.

Lopez Obrador je obećao privredni rast, radna mesta i programe socijalnog razvoja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: