Policija upala u Dojče banku - 170 ljudi "češlja" papire

Policija je upala u najveću nemačku banku Dojče banku, zbog sumnji da je u njoj opran novac stečen na nezakonit način, javljaju svetski mediji.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 29.11.2018.

11:15

Policija upala u Dojče banku - 170 ljudi
(Foto: Getty images)

Akcije banke pale 3 odsto u trenu.

Nemačka policija upala je u sedište banke u Frankfurtu, u okviru istrage o pranju novca. Sumnja se da su dva službenika Dojče banke pomogli klijentima da operu novac stečen kriminalnim aktivnostima.

Ispred sedišta banke su policijska vozila, a ceo blok u kom se nalazi sedište Dojče banke je blokiran.

Navodi se da je u pitanju opsežna akcija u okviru koje su ispitane i ostale ispostave banke, za šta je bilo angažovano oko 170 policajaca i drugih službenika.

Istraga je pokrenuta još 2016, kada je procurila ogromna količina podataka, u slučaju poznatom kao "Panamski papiri".

Nemačka policija sprovela je danas raciju u sedištu Dojče banke u Frankfurtu u sklopu istrage o pranju novca povezane sa aferom “Panamski papiri”.

“Tačno je da policija trenutno sprovodi istragu na nekoliko različitih lokacija Dojče banke u Nemačkoj. Radi se o slučaju povezanom sa aferom Panamski papiri, navodi se u saopštenju Dojče banke, i dodaje da će u potpunosti sarađivati sa vlastima.

Posle ove vesti, akcije banke pale su čak za 3 odsto.

Skandal "Panamski papiri" predstavlja najveće curenje informacija u istoriji, kada su u aprilu 2016. godine u javnost procureli podaci advokatske firme “Mosak Fonseka” sa sedištem u Panami. Tada je iz njene baze procurelo 11,5 miliona dokumenata i 2,6 terabajta informacija koji otkrivaju kako bogataši peru novac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: