Putin: Ne pucaju sebi u noge, već u nešto malo iznad

Oni koji iznose dolare iz Rusije, ne pucaju sebi u noge, već u nešto malo iznad, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 28.11.2018.

13:00

Putin: Ne pucaju sebi u noge, već u nešto malo iznad
(Foto: Getty images)

Rusija se udaljava od američkog dolara, ali ne na svoju štetu, reako je Putin na svetskom investicionom forumu koji se održava u Moskvi.

"Mi nismo postavili cilj da se udaljimo od dolara, dolar se udaljava od nas i oni koji donose odgovarajuće odluke, ne pucaju sebi u noge, nego u nešto više", rekao je.

Ruska ekonomija se prilagodila teškoćama i samouverena je, a ni investitori ne sumnjaju u stabilnost ruske ekonomije, kaže Putin.

"Mislim da postoji razumevanje da se uprkos krizi ruska ekonomija prilagođava ovim poteškoćama, i sigurna je stvarajući uslove za sopstveni unutrašnji razvoj", rekao je ruski predsednik.

Putin je istakao da Moskva zna kako da ojača svoj finansijski sistem.

"Rast našeg BDP-a iznosi 1,5 odsto, čini se da to nije mnogo, ali investicije u kapital su veće od rasta BDP-a od 4,1 odsto. To znači da su investitori sigurni u budućnost, shvataju politiku koju sprovodi finansijske vlasti u Rusiji, da je stabilna, pouzdana i predvidiva. "

Inače, ruski predsednik se nada da će se na predstojećem samitu G-20 u Argentini sastati sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

"Nadam se da ću moći da razgovaram sa Trampom u Argentini. Nadam se da ćemo razgovarati o trgovinskim barijerama. Tramp, generalno gledalo, ima pozitivan stav", rekao je on na finansijskom forumu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

23 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

8 h

Podeli: