Tirana se izjasnila: Protiv odluke Prištine o porezu od 100%

Vlada Albanije izjasnila se protiv odluke privremenih prištinskih vlasti da poveća porez na robu iz centralne Srbije i BiH za 100 odsto.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 23.11.2018.

11:46

Tirana se izjasnila: Protiv odluke Prištine o porezu od 100%
Foto: Thinkstock

Albanski ministar finansija, Arben Ahmetaj, smatra da takva odluka nije dobra ni za Prištinu ni za Beograd i da bi je trebalo odložiti, prenela je prištinska Koha.

Ministar savetuje Prištinu da ne preduzima takve mere sa bilo kojom državom, pošto nametanje visokih tarifa, prema njemu, ide na štetu gradjana.

Takva odluka bi svakako koristila razvoju kosovske privede i značila bi otvorena vrata za širenje kosovskog tržišta, ali da sada nije trenutak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: