Jaka podrška dve zemlje posle skandala sa šefom Nisana

Vlade Francuske i Japana potvrdile su "jaku podršku" auto grupi Reno-Nisan posle privođenja predsednika te grupe Karlosa Gosna zbog sumnje za utaju poreza.

Svet

Izvor: Beta

Utorak, 20.11.2018.

18:31

Jaka podrška dve zemlje posle skandala sa šefom Nisana
Foto: Gettyimages

Ministri ekonomije dve zemlje, Bruno Le Mer i Hirošige Seko "potvrdili su jaku podršku francuske i japanske vlade savezu Renoa i Nisana", navodi se u zajedničkom saopštenju ministara i dodaje da se zalažu za nastavak saradnje.

Gosn je juče pritvoren zbog sumnje za utaju poreza. Kako je saopštilo japansko tužilaštvo, 64-godišnji Gosn je u pet navrata umanjio prijavljeni iznos zarade od 2011. do 2015. godine.

Gosn je poreskoj službi u tom periodu prijavio sumu od 4,9 milijardi jena (oko 37 miliona evra), iako je zaradio 10 milijardi jena.

Vlasti Japana terete Gosna i da je imovinu kompanije koristio u lične svrhe.

Grupa Nisan-Reno kojoj se pridružio i Micubiši je medju najvećim partnerstvima u automobilskoj industriji u svetu, sa oko deset miliona prodatih vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

17 h

Podeli: