Usporio motor SAD

Američka industrija je u oktobru 2018. godine usporila tempo rasta, pri čemu je u rudarstvu i komunalnoj delatnosti zabeležen pad.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.11.2018.

13:16

Usporio motor SAD
(Foto: Thinkstock)

Federalne rezerve su saopštile da je industrijska proizvodnja porasla skromnih 0,1 odsto prošlog meseca nakon septembarskih 0,2 procenta i značajnog rasta od 0,8 odsto u avgustu, prenosi agencija AP.

Fed kaže da su nedavni uragani malo uticali na smanjenje proizvodnje i u septembru i u oktobru. Fabrička proizvodnja je povećana u oktobru za 0,3 odsto, što je na nivou iz prethodnog meseca, uprkos velikom padu proizvodnje automobila.

Američka privreda raste po solidnoj stopi ove godine, navodi AP, ali dodaje da postoji zabrinutost da bi jak dolar i rastuće trgovinske tenzije mogle da naškode izvozu u predstojećem periodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: