Kina: Niko neće imati problema zbog nas

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da nijedna zemlja u razvoju neće pasti u dužničku zamku samo zbog toga što sarađuje sa Pekingom.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.11.2018.

11:28

Kina: Niko neće imati problema zbog nas
(Foto: Thinkstock)

To je izjavila portparolka kineskog Ministarstva Hua Čunjing, u reagovanju na izjavu američkog potpredsednika Majka Pensa, prenosi Rojters.

"Nijedna zemlja u razvoju neće zapasti u dužničke poteškoće zbog saradnje sa Kinom. Naprotiv, saradnja sa Kinom pomaže tim zemljama da poboljšaju svoje razvojne sposobnosti i podignu nivoe, kao i da poboljšaju život lokalnog stanovništva", istakla je ona.

Govoreći na samitu APEC-a u subotu, o kineskoj inicijativi "Jedan pojas jedan put", Pens je rekao da zemlje ne bi trebalo da prihvataju dug koji bi ugrozio njihov suverenitet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: