3 zadatka za šeficu Ilona Maska

Ilon Mask je dobio naslednicu, Robin Denholm pre kojom je sada izazovan period.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 15.11.2018.

18:39

3 zadatka za šeficu Ilona Maska
getty

Tesla motors je kompanija koja je dugo gomilala gubotke i tek prošli kvartal objaila da je konačno ostvaren profit tako da Robin mora da nastavi sa tim pozitivnim i profitabilnim psolovanjem, a to joj neće biti lako.

Analitičari CNN su izdvojili tri velika izazova koja stoje pred novom predsednicom uprave, a prvi se odnosi baš na Maska. Denholm će morati da kontroliše njegovo ponašanje i javne nastupe kao što su i objave na Tviteru, što je i deo nagodbe koju je postigao s američkom Komisijom za hartije od vrednosti.

Drugo, mora da zaposli stručnjaka koji bi upravljao svakodnedvnim operacijama kompanije, neko kao što je Šeril Sendverg u Fejsbuku, odnosno neko ko bi bio desna ruka.

Treće se odnosi na sledeći velili hit proizvod kompanije nakon Modela 3 – najavljeni su kamion i Roadster, pominju se pick-up ali i SUV model Tesla Y koji će biti baziran upravo na Modelu 3. Najvažnije je da sve odluke budu bazirane na poslovnoj logici, a ne na trenutnom raspoloženju Ilona Maska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: