SAD bi da zaustave, Rusi tvrde: "Pa vidite - već je izgrađeno 200 km"

Aleksej Miler, direktor ruskog Gasproma, obećao je da će završiti izgradnju Severnog toka 2, uprkos naporima SAD-a da zaustave taj poduhvat, prenosi Sputnik.

Svet

Izvor: B92, Sputnik

Sreda, 14.11.2018.

12:23

SAD bi da zaustave, Rusi tvrde:
Foto: Thinkstock

„Pa, sve vidite sami – već je izgrađeno 200 kilometara. A ostatak će biti završen“, rekao je Miler za ruski list Komersant.

Ovo je bio njegov odgovor na izjavu američkog ambasadora pri Evropskoj uniji Gordona Sondlenda koji je izjavio da Vašington ima sredstva da uspori ili čak zaustavi realizaciju projekta Severni tok 2.

U izgradnji Severnog toka 2 pored Gasproma učestvuje još pet evropskih kompanija.

Cilj je da se njime u Nemačku godišnje isporuči 55 milijardi kubnih metara ruskog prirodnog gasa preko Baltika, a očekuje se da će biti pušten u rad 2019. godine.

Projekat izgradnje ovog gasovoda podržale su neke zemlje, dok ga druge osporavaju strahujući od povećane zavisnosti od ruskog gasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: