"Kulminirala bitka, smenjen direktor Telekoma - odmah"

Dugotrajna bitka borda direktora italijanskog provajdera telekomunikacionih usluga, Telekoma Italija, kulminirala je smenom izvršnog direktora Amosa Geniša

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.11.2018.

19:14

Foto: Thinkstock

Kako je saopšteno, smena odmah stupa na snagu.

U saopštenju Telekoma Italija navodi se da će se odbor sastati u nedelju kako bi imenovao novog izvršnog direktora, ali nije dato obrazloženje vezano za današnju odluku, prenosi agencija AP.

Posle najnovije vesti, akcije kompanije pale su za 1,5 odsto na 0,52 evra.

Američka investiciona korporacija “Eliot menadžment”, koja je u maju od francuske medijske grupacije Vivendi preuzela kontrolu nad odborom Telekoma Italije, u to vreme je izrazila punu podršku Genišu, koji je kompanija Vivendi uvela u Telekom Italija.

Najnoviji preokret dolazi u trenutku kada italijanska vlada razmatra spajanje fiksne telefonije Telekoma Italija sa manjim rivalom, kompanijom Open fiber.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: