Najki izubio bitku, Adidas preuzeo njegov posao

Nemački proizvođač sportske opreme Adidas povećao je svoju procenu profita za 2018. godinu, po osnovu snažnih finansijskih performansi ostvarenih u devet meseci

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Getty images)
(Foto: Getty images)

Kompanija je, međutim, srezala ciljane prihode zbog slabijeg od očekivanog rasta prihoda u Zapadnoj Evropi, prenosi agencija Rojters.

Iako od većeg rivala Najkija Adidas preuzima tržišni udeo u Severnoj Americi, ta američka kompanija sve više osvaja tržišta Evrope, Bliskog istoka i Azije, gde je prodaja Najkija porasla za devet odsto u tri meseca zaključno sa avgustom.

Izvršni direktor Adidasa Kasper Rorsted je za CNBC rekao da je njegova kompanija imala “odličan kvartal” i da će ovo biti izvrsna godina.

Neto dobit grupacije će, kako je saopšteno, porasti za 16 do 20 odsto u ovoj godini, na između 1,66 i 1,72 milijarde evra, u odnosu na ranije projektovani rast od 13 do 17 odsto.

Ipak, prihodi od prodaje će porasti za osam do devet odsto, što je nešto niže u odnosu na raniju projekciju rasta od oko deset procenata.

Prihodi Adidasa u trećem kvartalu porasli su za osam odsto na 5,87 milijardi evra, u odnosu na procenu analitičara od 5,92 milijarde evra, dok je neto dobit skočila za 19 odsto na 656 miliona evra, čime je nadmašena projekcija analitičara od 619 miliona evra.

strana 1 od 150 idi na stranu