Zbogom Vizeru, namešta li se sve za Er Albaniju?

Ministarstvo za transport i veze Makedonije objavilo je da je drugi put poništilo javni poziv za novčanu podršku aviokompanijama.

Svet

Izvor: Beta

Sreda, 17.10.2018.

16:14

Zbogom Vizeru, namešta li se sve za Er Albaniju?
Foto: Thinkstock

Kako navode, i ovaj put se javio samo mađarski Vizer.

Tender je poništen jer ponuda Vizera nije odgovarala postavljenim uslovima tendera u delu planiranih letova iz Ohrida, rekao je ministar za saobraćaj i veze Goran Sugareski na konferenciji za novinare.

On je precizirao da je mađarska niskotarifna aviokompanija ponudila da sva četiri leta sa aerodroma u Ohridu uvede u avgustu 2019, dok je tenderom traženo da se dve linije uvedu od januara a još dve u roku od godinu dana od potpisivanja ugovora.

Sugareski je odbacio špekulacije da se tender za subvecionisanje letova sa aerodroma u Skoplju i Ohridu "namešta" za aviokompaniju Er Albanija.

On je istakao da Vlada Makedonije ostaje dosledna meri finansijske podrške (koju je prethodnih godina koristio Vizer) aviokompanijama koje ponude nove destinacije za makedonske građane.

Novac za subvencije je predviđen u budžetu, rekao je Sugareski i najavio da će Ministarstvo za transport i veze uskoro objaviti novi javni poziv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: