"Ne brinite, kupovina albanskog Telekoma nije pretnja"

Kupovina albanskog Telekoma od strane Telekoma Srbija, ne bi predstavljala nikakvu pretnju, izjavio je ministar telekomunikacija Rasim Lajić

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2018.

17:15

Foto: Thinkstock

Kako je istakao za televiziju "Klan" iz Tirane, to nije razlog da se neko zabrine za svoju bezbednost.

"Ja nisam odavno čuo da je neki visoki funkcioner nekom izjavom eleminisao nekog kupca. Mi se nadamo da će odluka biti ekonomska, a ne politička", dodao je Lajić.

"Klan" navodi da se Telekom Srbija još uvek nada da će naći tržište u Albaniji.

U izveštaju te televizije, navodi se da ponuda srpskog Telekoma nije još dobila zvaničan odgovor uprkos političkim natezanjama oko te moguće kupovine i protivljenja vlasti u Tirani i albanskog premijera Edija Rame.

"Klan" se, takođe, osvrće i na ideju zajedničkog tržišta i prenosi Lajićevu izjavu da se to ne može postići protekcionizmom ili odbijanjima.

"Apelujemo da o tome odlučuju ekonomski faktori, a ne oni politički", poručio je Lajić.

Televizija "Klan" navodi da ima mnogo srpskih investitora koji su zainteresovani za izgradnju hotela na albanskom primoriju i da je ministar Lajić izjavio da jedni na druge treba da gledamo kao na partnere, a ne kao na neprijatelje, kako bi izgradili budućnost I omogućili ekonomski rast, jer su u pitanju države sa manjim tržištima.

To, kako je naveo, od nas traži i Evropska Unija u skladu sa Berlinskim procesom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

15 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: