"Molio sam Nazarbajeva, Putina za 'fijat 500 L', opet"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da je od predsednika Kazahstana i Rusije ponovo tražio dozvolu za bescarinski izvoz srpskog "fijata 500 L".

Svet

Izvor: B92

Utorak, 09.10.2018.

13:02

Foto: Gettyimages

"Molio sam premijera Sagintajeva, molio sam predsednika Nazarbajeva, molio sam i Vladimira Putina da nam dozvole. Reč je o pojedinim vrstama sira, cigaretama, živinskom mesu, molio sam za 5.000 automobila opet. Druga runda je završena, treća runda pregovora je u januaru, nadamo se da će naši ruski i kazahstanski partneri ispuniti", kazao je Vučić novinarima na pitanje koje bi Srbija proizvode još mogla da bez carine izvozi u Evroazijsku uniju.

Reč je, kako je naveo Vučić, o tržištu od 185 miliona ljudi koje čine Kirgizija, Jermenija, Belorusija, Kazahstan i Rusija.

"Bio bih preveliki optimista kada bih rekao da je to izvesno a pesimista ako bih rekao da je nemoguće. Svi gledaju svoje interese da zaštite. Čudo da mene Evropska unija nije uhapsila kada sam branio mlekarsku industriju", naveo je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: