Ceh suludih tvitova: Mask ima 45 dana da napusti Teslu

Inovator i milijarder Ilon Mask uspeo je da se nagodi s regulatorima, ali je zbog toga izgubio mesto u fotelji Tesle.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 30.09.2018.

09:13

Ceh suludih tvitova: Mask ima 45 dana da napusti Teslu
(Foto: Getty images)

Mask i njegova kompanija Tesla motors platiće 20 milona dolara reglatorima, a prema sporazumu dužan je da se skloni sa mesta predsednika Tesle. Međutim, ostaće na poziciji glavnog izvršnog direktora.

Masku se na teret stavlja da je špekulisao tvitovima. Podsetimo, objavio je da razmišlja o privatizaciji Tesle i da za to ima sredstva. Objava je uzdrmala tržište i napravila haos s cenam akcija Tesle.

Iz Komisije za hartije od vrednosti poručuju da je njihov zaključak da je objava bila lažna i obmanjujuća, dok Mask, tvrdi da Komisija nije nikada ni raspravljala s nekim o detaljima takvog čina.

Mask će ubuduće prilikom bilo kakve objave vezane za kompaniju morati da se pridržava onoga što mu savetuje marketinško odeljenje Tesle.

Masku su dali 45 dana da napusti mesto predsednika Tesle.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

9 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: