Putin ne isključuje: Turski tok možda i njima, a nukelarka...

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da ne odbacuje mogućnost da jedan kopneni deo gasovoda "Turski tok" prođe kroz Mađarsku.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.09.2018.

15:35

Putin ne isključuje: Turski tok možda i njima, a nukelarka...
Foto: Gettyimages

"Razmatramo mogućnost povezivanja mađarskih partnera na nove rute za transport ruskog gasa do Evrope. Ne odbacujem mogućnost da, nakon završetka Turskog toka, jedan kopneni deo tog gasovoda prođe kroz Mađarsku", rekao je Putin na konferenciji za novinare posle razgovora sa madjarskim premijerom Viktorom Orbanom u Moskvi, prenosi ruska agencija Tass.

"Tranzit ruskog prirodnog gasa do Evrope ide preko Mađarske. Podzemna skladišta na mađarskoj teritoriji obezbeđuju pouzdane i nesmetane isporuke gasa evropskim potrošačima, čak i u vreme najveće tražnje", dodao je Putin.

Predsednik Rusije je naveo i da će ruska državna korporacija za atomsku energiju Rosatom uskoro početi izgradnju dva nova reaktora u nuklearnoj elektrani Pakš, u Mađarskoj.

Rojters prenosi da je mađarski premijer Orban rekao novinarima da je postignut i dogovor o isporukama gasa za 2020. godinu.

Mađarska planira da proširi nuklearnu centralu Pakš i da izgradi dva ruska VVER-1200 reaktora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

19 h

Podeli: