Ozbiljni problemi: Parkirano 50 gotovih aviona, ali...

Američki proizvođač aviona Boing je u ozbiljnim problemima.

Svet

Izvor: Novac.hr

Ponedeljak, 20.08.2018.

08:38

Ozbiljni problemi: Parkirano 50 gotovih aviona, ali...
Foto: Gettyimages

Direktor Boinga zadužen za proizvodnju i isporuku najprodavanijeg 737 modela Skot Kembel najavio je odlazak u penziju krajem 2018. godine, nakon katastrofalnih proizvodnih rezultata u julu, navodi Novac.hr.

Boing je prošlog meseca isporučio samo 39 aviona, dok je mesečni prosek između 47 i 52. Uz cenu od 85-110 miliona dolara po prodatom primerku, kašnjenje u isporuci potencijalno bi moglo predstavljati ozbiljan problem za Boing, čije su akcije pale 0,8 odsto nakon objave podataka o isporukama.

Kompanija se našla u problemima zbog poteškoća u lancu snabdevanja delovima. Trenutno se u fabrici u Sijetlu nalazi 50 skoro završenih letelica, spremnih za bojenje u odabrane boje i logotipove naručilaca, ali nijedan od njih nije spreman za let - nemaju motore.

Do zastoja je došlo kod proizvođača mlaznih motora CFM, koji trenutno kasne oko četiri do pet nedelja s dostavama. U aprilu je kompanija imala obrnuti problem, kada je Spirit kasnio s dostavom trupova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: