Bankama stiglo upozorenje od FBI - ugroženi širom sveta

FBI je upozorio banke da njihovi bankomati mogu da budu meta hakera.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 14.08.2018.

12:45

Bankama stiglo upozorenje od FBI - ugroženi širom sveta
(Foto: Thinkstock)

Blog "Krebs on Security", koji vodi novinar Brajan Krebs, objavio je ovu potencijalnu pretnju.

U njegovom tekstu piše da je FBI bankama pre vikenda poslao poverljivo upozorenje u kome se navodi da hakeri mogu da hakuju procesor platnih kartica i da koriste ukradene informacije kako bi povukli velike iznose novca na bankomatima širom sveta.

FBI se još nije zvanično oglasio povodom ovoga, ali u sapštenju koje su poslali u CNN navode da, u postupku unapređenja javno-privatnog partnerstva, FBI rutinski savetuje privatnu industriju o raznim pokazateljima sajberopasnosti koje primete prilikom redovnih istraga.

"Ti podaci služe kako bi administratori sistema mogli blagovremeno da se zaštite od sajberkriminalaca“, piše u saopštenju FBI.

Krebs podeća da su se slični napadi dešavali i ranije, uključujući i hakersku šemu u kojoj je više od dva miliona dolara ukradeno iz banke Virdžinija 2016. i 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: