Novi šok: Fejsbuk tone - da li je ovo spirala smrti?

Akcije tehnološke kompanije Fejsbuk naglo su potonule na početku trgovanja na Vol stritu.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 26.07.2018.

17:20

Novi šok: Fejsbuk tone - da li je ovo spirala smrti?
Foto: Thinkstock

I to nakon što je dan pre izgubila 150 milijardi dolara tržišne vrednosti.

Akcije kompanije pale su čak 20 odsto u današnjem ranom trgovanju u Njujorku, čime je obrisano dodatnih 100 milijardi dolara tržišne vrednosti jedne od najvrednijih svetskih kompanija.

Procenjuje se da veliki pad vrednosti akcija dolazi zbog zabrinutosti deoničara posle upozorenja Fejsbuka investitorima da rast prihoda slabi, a troškovi rastu.

Današnji pad na početku trgovanja povukao je i slabljenje Nasdak indeksa i to za jedan odsto.

Fejsbukova prognoza o prihodima rezultat je suočavanja firme sa reakcijom zbog afere sa lažnim vestima i korisničkim podacima.

Kompanija je navela da očekuje povećanje potrošnje za 50 odsto i više, jer pokušava da poboljša načine za nadgledanje sadržaja, prati oglašivače i tretira korisničke podatke - oblasti u kojima se suočava sa regulatornim nadzorom.

Kompanija je takođe upozorila investitore da će rast prihoda biti ugrožen.

Fejsbuk poseduje i Instagram i Vots ap.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: