Crn dan za Fejsbuk - za dva sata nestalo 150 mlrd $

Cena akcije Fejsbuka pala je više od 24 odsto posle vesti o kvartalnim rezultatima.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 26.07.2018.

10:05

Crn dan za Fejsbuk - za dva sata nestalo 150 mlrd $
(Foto: Thinkstock)

Za samo dva sata trgovanja, kompanija je ostala bez 150 milijardi dolara tržišne kapitalizacije.

Ta drušvena mreža objavila je lošije rezultate nego što se očekivalo, i upozorila da će dogodine njeni troškovi da rastu više od prihoda.

Kako piše u izveštaju, prihodi Fejsbuka u drugom tromesečju iznosili su 13, 2 milijarde dolara, 42 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Pri tome je dobit narasla na 5, 1 milijardu.

Sve to je sporiji rast finansijskih rezultata u odnosu na prethodne kvartale i nešto manji nego što su analitičari očekivali.

Ali nije to jedino što brine investitore – veća zabrinutost vlada zbog usporavanja rasta broja korisnika te društvene mreže. Kompaniji ne ide u prilog ni to što je plan da u istočnoj kineskoj pokrajini Džeđang otvori inovacioni centar za podršku lokalnim startapovima naišao na blokadu.

Rezultati za drugo tromesečje su prvi nagoveštaj "ceha" koji će Fesjbuk platiti zbog novog evropskog zakona o privatnosti (GDPR), ali i zbog niza skandala vezanih za privatnost, uključujući i onaj sa ustupanjem ličnih podataka korisnika Kembridž Analitici radi uticanja na glasače na predsedničkim izborima u SAD 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: