Carine na uvoz kola pokreću lavinu: Još jači udar

Evropska komisija se priprema za uvođenje tarifa na 20 milijardi dolara vredan uvoz američkih proizvoda.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 25.07.2018.

16:38

Carine na uvoz kola pokreću lavinu: Još jači udar
Foto: Thinkstock

EK je spremna da uvede tarife ako Vašington uvede trgovinske takse na evropske automobile, izjavila je evropska komesarka za trgovinu Sesilija Malmstrem.

"Nadamo se da neće doći do toga i da ćemo naći rešenje. Ako toga ne bude, Evropska komisija sprema dugu listu brojnih američkih proizvoda u vrednosti od oko 20 milijardi dolara", istakla je Malmstrem za švedski list "Dagens Nihetes" uoči odlaska u Vašington.

Nijedna nova evropska tarifa, napominje, neće biti usmerena na specifičnu američku saveznu državu.

"To neće biti slučaj, pre se radi o opštim proizvodima, kao što su poljoprivredni proizvodi, mašine, visoko-tehnološki proizvodi i druga roba", poručila je ona.

Malmstremova je deo evropske delegacije koja danas boravi u Vašingtonu radi razgovora o trgovinskom sporu između EU i SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: