Potop u Fijatu: Druga smena za 2 dana

Još jedna smena u automobilskom gigantu u samo dva dana.

Svet

Izvor: Beta

Ponedeljak, 23.07.2018.

15:55

Potop u Fijatu: Druga smena za 2 dana
Foto: Gettyimages

Kompanija "Fiat - Krajsler automobili" (FCA) objavila je da je njen izvršni direktor zadužen za poslovanje u Evropi i na Bliskom istoku podneo ostavku posle povlačenja generalnog direktora Serdja Markionea zbog bolesti.

Alfredo Altavila je ostavku podneo u ponedeljak, dva dana pošto je upravni odbor postavio čelnika "Džiipa" (Jeep), Majka Menlija, da zameni 66-godišnjeg Markionea na mestu glavnog izvršnog direktora.

Altavila (54) važio je za jednog od glavnih kandidata za taj posao, a imao je ključnu ulogu u pregovorima Fiata o kupovini "Kraslera".

Poslove Altavile će privremeno obavljati novi generalni direktor Menli.

Akcije u FCA su opale za tri odsto na vest o preuranjenom odlasku Markionea.

Zdravstveno stanje Serđa Markjonea, dugogodišnjeg šefa "Fijat Krajsler automobila" (FCA), pogoršalo se i njega je na funkciji zamenio Majk Menli. Menli je u kompaniji bio zadužen za "Džip", navodi se u saopštenju FCA koje prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: