S-400 i pre roka - uništava sve pred sobom VIDEO

Ruska fabrika oružja Almaz-Antej isporučila je Minisatrstvu odbrane Rusije pre roka prvi kontigent raketnog sistema dugog dometa S-400.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 18.07.2018.

13:43

S-400 i pre roka - uništava sve pred sobom VIDEO
Foto: YouTube Screenshot

Svečano uručenje održano je poligonu Kapustina Jar u Astraganskoj regiji, i , kako je rekao generalni direktor kompanije Almaz-Antej Jan Novikov, rakete zemlja-vazduh odmah su i testirane.

Ruski Sistem-400 Trijumf namenjen je uništavanju aviona, krstarica i balističkih raketa na visinama od 30 kilometara i na rastojanju od 400 kilometara, saopšteno je iz fabrike, a prenosi TAS S.

Podsetimo, samo nekoliko dana pošto je Turska potpisala ugovor o nabavci ruskih raketnih sistema S-400, još jedna zemlja pokazala je interesovanje.

Katarski ambasador u Rusiji Mohamed al Atijah izjavio je da je Katar zainteresovan za kupovinu raketnih sistema protivvazdušne odbrane "S-400 Trijumf" od Rusije.

Sa druge strane, i pored S-400, Ankara razmatra dalje dogovore sa evropskim konzorcijumom, koji bi trebalo da joj omogući da razvija sopstveni sistem odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: