Opasna pretnja: Ograničićemo uvoz evropskih automobila

Brisel -- Američki predsednik Donald Tramp upozorio je Evropsku uniju da će Sjedinjene Države preduzeti korake i ograničiti ulazak evropskih automobila.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Kako je istakao, to će se dogoditi ukoliko blok ne bude pravedno postupao prema njegovoj zemlji u bilateralnoj trgovini.

Tramp, koji će ovog meseca biti domaćin predsedniku Evropske komisije Žan-Klodu Junkeru u Vašingtonu, ponovio je svoj stav da EU tretira Sjedinjene Države nepravedno u trgovini, blokiranjem pristupa američkim farmera, prenosi Rojters.

"To će se takođe promeniti i mislim da ćemo to videti, jer 25. jula oni dolaze da započnu pregovore sa mnom. Videćemo", rekao je on na konferenciji za novinare na kraju sastanka lidera NATO-a.

"A ako ne pregovaraju u dobroj veri, uradićemo nešto u vezi sa svim onim milionima automobila koji dolaze u našu zemlju i koji se oporezuju po stopi od skoro pa nula odsto, po veoma niskoj stopi... Mislim da je to veoma efikasan način pregovaranja, ali ja ne pregovaram, samo tražim pravičnost za Sjedinjene Države", poručio je Tramp.

strana 1 od 167 idi na stranu