Nedimović u Liberiji o produbljivanju saradnje

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović dogovorio je, tokom posete Liberiji, dodatno jačanje saradnje u poljoprivredi i privredi dve zemlje.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 12.07.2018.

17:33

Nedimović u Liberiji o produbljivanju saradnje
Foto: Vlada Srbije

Nedimović se u Monroviji, kako je saopšteno, sastao sa visokim zvaničnicima te zemlje kako bi se dogovorili dalji koraci saradnje.

Na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Liberije Gbezongarom Milton Fridmanom, još jednom je iskazana zahvalnost na povlačenju priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i podršci mirovnom procesu.

Ministar Nedimović potpisao je i Protokol o saradnji sa ministrom poljoprivrede Mogana Flomom koji predstavlja osnov za ponovno uspostavljanje kako institucionalne, tako i privredne saradnje dve zemlje nakon izostanka u prethodnih 30 godina.

Prostor zapadne Afrike predstavlja značajnu priliku i za potencijalne srpske investitore u brojnim oblastima u kojima smo bili prisutni 70-ih i 80-ih godina prošlog veka, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: