Tramp grmi i danas: Nemci, neprihvatljivo je!

Projekat gasovoda koji dolazi iz Rusije trebalo bi napustiti. Neprihvatljivo je dati milijarde dolara zemlji od koje pokušavate da se zaštitite, poručuje Tramp.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 12.07.2018.

08:34

Tramp grmi i danas: Nemci, neprihvatljivo je!
Foto: Epa/GEERT VANDEN WIJNGAERT

Godinama se pokušava, bez uspeha, da se od Nemačke i drugih bogatih NATO članica dobije više za zaštitu od Rusije, kaže Donald Tramp.

Američki predsednik je jutros na svom Tviter nalogu napisao da oni plaćaju samo deo svojih troškova.

"SAD plaćaju desetine milijardi dolara i previše subvencionišu Evropi, a gubitak se ogleda u svetskoj trgovini“, napisao je.

Dalje, Tramp kaže da "povrh svega, Nemačka upravo plaća Rusiji, zemlji od koje žele da se zaštite, milijarde dolara za energetiku“, piše Tramp.

Kaže, kako bi trebalo napustiti projekat novog gasovoda iz Rusije.

"Nije prihvatljivo!“, misli Tramp.

On je zatražio da članice NATO ispune obećanje i da troše dva odsto BDP, što mora da NATO moraju da se poveća na četiri odsto. Američki predsednik Donald Tramp optužio je Nemačku da je "zarobljenik" Rusije zbog svoje energetske zavisnosti i podrške planu da se udvostruči kapacitet gasovoda Severni tok koji ide ispod Baltičkog mora do Nemačke, time što bi se zaobišle tradicionalne maršrute preko Ukrajine.

Vašington je ponovo upozorio zapadne firme koje ulažu u ruski gasovod Severni tok 2 ka Nemačkoj, da rizikuju uvođenje sankcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: