Ima li preživelih? Više od 800 kriptovaluta vredi tek cent

Nakon što je najpopularniji token bitkoin izgubio oko 70% vrednosti, čak 800 kriptovaluta sada vredi manje od jednog centa.

Svet

Izvor: B92

Subota, 07.07.2018.

16:49

Ima li preživelih? Više od 800 kriptovaluta vredi tek cent
Foto: Thinkstock

Nakon nedavnog kolapsa na tržištu kripto-valuta, mali deo digitalnih novčića je uspeo da preživi.

DeadCoins – sajt koji prati ICO prevare i izumrle novčiće, identifikovao je oko 800 takvih novčića koji se mogu smatrati mrtvim, i definisani su kao oni čije su vrednosti pale ispod jednog centa, pa su samim tim bezvredne i beskorisne. Sada na ovom ažuriranom popisu mrtvih kriptovaluta nalazi se preko 800 njih, a broj im i dalje raste Tim Dead Coinsa pokušava svoju listu da drži ažuriranom koliko god je moguće i tako čistiti tržište kriptovaluta od raznog smeća. Na popisu se, osim naziva, opisa, skraćenice, a ponekad i linka do podataka o pojedinoj kriptovaluti, nalaze se i informacije o tome zašto je pojedina od njih proglašena bivšom. Tako su kriptovalute smeštene u četiri grupe – ugašene, hakerske, parodije ili prevare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: