Tramp tvrdi: Nikuda ne idem

Američki predsednik Donald Tramp demantovao je da ima nameru da povuče SAD iz Svetske trgovinske organizacije (WTO), koju je u prošlosti nazivao "nepravednom".

Svet

Izvor: Beta

Subota, 30.06.2018.

11:32

Tramp tvrdi: Nikuda ne idem
(Foto: Getty images)

"Ne planiram povlačenje", rekao je juče Tramp novinarima.

Demanti je izneo i ministar finansija Stiven Mnučin. "Nema novosti o tome. Neću upotrebiti naše omiljene reči 'lažne vesti' ali je svakako preterivanje", rekao je Mnučin za Foks njuz.

Vebsajt za političke informacije "Aksios" (Axios) je naveo da su ljudi koji vode razgovore s američkim predsednikom rekli da je Tramp često govorio svojim savetnicima da hoće da SAD izađu iz Svetske trgovinske organizacije što bi imalo ozbiljne posledice po međunarodnu trgovnu. Tramp redovno u javnosti kritikuje funkcionisanje STO.

"Kina, koja je velika ekonomska sila, u okviru Svetske trgovinske organizacije smatra se zemljom u razvoju. Ona, prema tome, ima ogromne prednosti, posebno u odnosu na SAD", napisao je Tramp na Tviteru 6. aprila i dodao da je STO nepravedna prema SAD.

Tramp često kritikuje međunarodne organizacije UN, NATO, kao i multilateralne trgovinske sporazume. Više puta je rekao da više voli bilateralne razgovor od multilateralnih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: