Ne žale: Kada izađemo iz EU imaćemo više...

Britanija će imati više novca za trošenje na zdravstvene usluge nakon što izađe iz Evropske unije, čak i ako nastavi sa plaćanjima prema evropskom bloku.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.06.2018.

19:31

Ne žale: Kada izađemo iz EU imaćemo više...
Foto: Thinkstock

"Biće tih plaćanja koja ćemo morati da realizujemo u određenom vremenskom periodu u sklopu našeg povlačenja iz EU, ali će i dalje biti više novca koji se vraća iz EU i naš prioritet u tom smislu je Nacionalna zdravstvena služba (NHS)", rekla je britanska premijerka Tereza Mej na konferenciji za novinare, a prenosi agencija Rojters.

Britanska premijerka je u nedelju obećala da će povećati sredstva za NHS za 20 milijardi funti (26,57 milijardi dolara) do 2023/24. godine, uprkos tvrdnjama pojedinih kritičara da će izlazak Britanije iz EU oslabiti, a ne ojačati, državne finansije.

Biće potrebno povećanje poreza, istakla je premijerka, da bi se obezbedila veća sredstva za NHS, a ono će biti realizovano na "pravedan i uravnotežen način", prenose britanski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: