Mekdonalds okreće list, u 2 zemlje već proteruje

Kompanija Mekdonalds saopštila je da će plastične slamčice zameniti papirnim u svim svojim prodajnim objektima u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 15.06.2018.

10:47

Mekdonalds okreće list, u 2 zemlje već proteruje
Foto: Gettyimages

Kako je najavljeno, kompanija će testirati alternative plastičnim slamčicama u pojedinim restoranima u SAD kasnije ove godine.

Taj američki lanac brze hrane kao i drugi slični restorani su pod sve većim pritiskom potrošača i aktivista za očuvanje životne sredine da obustave upotrebu plastičnih slamčica jer mogu da završe u okeanu i ugroze mnoge vodene životinje, prenela je agencija AP.

Mekdonalds nije hteo da otkrije koja alternativa plastici će biti testirana u SAD, gde ovaj lanac ima više od 14.000 restorana.

U Velikoj Britaniji i Irskoj, Mekdonalds ima 1.360 restorana u kojima će krenuti zamena plastičnih slamčica u septembru, a potpuno će biti okončana iduće godine.

Planovi su da se testiraju alternative i u Francuskoj, Švedskoj i Norveškoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: