Putinovo čedo pred svetom - za nekoliko sati istorijski trenutak

Ruski predsednik Vladimir Putin otvara most koji će Krim povezivati s Rusijom. Most će i smanjiti saobraćajnu izolovanost poluostrva.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 15.05.2018.

09:15

Putinovo čedo pred svetom - za nekoliko sati istorijski trenutak
(Foto: Thinkstock)

Krimski most, dug 19 kilometara, ide preko Kerčkog prolaza i povezuje poluostrvo Kerč na Krimu s Tamanskim poluostrvom na jugu Rusije.

Predsednik Rusije Vladimir Putin će pustiti u saobraćaj deo mosta sa četiri trake uz koji bi kasnije trebalo da se izgradi i železnički deo s dve pruge.

Izgradnju mosta koja je počela 2016. ruska država je poverila kompaniji milijardera Arkadija Rotenberga koji je Putinov partner u džudu. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: