Grčka na putu da se oporavi od ekonomske depresije

Grčka je na putu da se oporavi od ekonomske depresije, ali dugoročne perspektive su umerene zbog čega mora da sprovede dodatne reforme.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2018.

18:37

Grčka na putu da se oporavi od ekonomske depresije
Foto: Thinkstock

To je saopštila Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD).

Generalni sekretar OECD-a, Anhel Gurija, kaže da bi grčka ekonomija trebalo da ove godine poraste po stopi od 2,0 odsto, a 2019. godine po stopi od 2,3 odsto, jer zemlja izlazi iz osmogodišnje finansijske krize, prenosi agencija AP.

On je, pak, upozorio da ne sme doći do usporavanja u tempu sprovođenja ekonomskih reformi.

Gurija je danas u Atini razgovarao sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom povodom predstavljanja ekonomskog izveštaja OECD-a za Grčku, u kom se navodi da su, uprkos jačanju grčke ekonomije, siromaštvo i nejednakost i dalje na visokom nivou, dok utaja poreza ugrožava rast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: