Rusi javljaju: Nove "lade" stižu u Srbiju

Ruski proizvođač automobila AvtoVAZ će do kraja aprila početi da izvozi automobile "lada vesta SW" i "lada vesta SW croš" u Srbiju, Slovačku i Bugarsku.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.04.2018.

16:14

Rusi javljaju: Nove
Foto: EPA/YURI KOCHETKOV

Pomenuti modeli već su ponuđeni kupcima u Nemačkoj, Austriji i Mađarskoj, a oba modela imaju sertifikat o usaglašenosti sa standardima EU u oblasti zaštiti životne sredine i bezbednosti, navodi se u saopštenju ove kompanije koje prenosi ruska agencija Tas s.

"Automobili u verzijama "comfort" i luxe" dostupni su u evropskim zemaljama sa 1,6-litarskim motorom, mehaničkim ili automatskim menjačem", poručuju iz ruske kompanije.

AvtoVAZ je deo alijanse Reno-Nisan-Micubiši i proizvodi automobile marke "lada", "reno", nisan" i "dacun" u svojim postrojenjima u Iževsku i Toljatiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: