Galopirajući rast, nafta preskače sve granice

Cena fjučersa severnomorske nafte "brent" za isporuku u junu skočila je za 1,0 odsto na 74,23 dolara za barel u trgovanju na londonskoj berzi ICE Fjučers Evropa

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.04.2018.

13:26

Galopirajući rast, nafta preskače sve granice
Foto: Gettyimages

Poslednji put kada je "brent" dostigao nivo od 74 dolara za barel bilo je 27. novembra 2014. godine, prenosi ruska agencija Tas.

Uprkos skoku cena nafte, kurs rublje ostaje nizak prema ključnim globalnim valutama, te je jutros, oko 11:10 časova po Moskovskom vremenu, kurs rublje prema dolaru na Moskovskoj berzi bio 60,99 rubalja za dolar, što je za 0,23 odsto više u odnosu na kurs sa jučerašnjeg zatvaranja.

Kurs rublje prema evru je bio 75,52 rubalja za evro, što je za 0,32 odsto više u odnosu na dan ranije.

Istovremeno, cena američke "lake" nafte WTI za majsku isporuku danas je porasla za čak 80 centi na 69,27 dolara za barel na NJujorškoj berzi, dok se u Londonu trgovala po ceni od 68,81 dolara, navodi njujorška agencija "Blumberg".

Razlog skoka cena nafte je iznenađujući pad zaliha u SAD, a trgovci naftom će sada usmeriti pažnju na sutrašnji sastanak članica i nečlanica Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) u Saudijskoj Arabiji, navodi američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: