Izdavali "stan na dan" - stigla paprena kazna

Sud u Singapuru novčano je kaznio dva stanodavca sa 45.800 američkih dolara zbog kršenja zakona koji zabranjuje kratkotrajno izdavanje stambenih jedinica

Svet

Izvor: B92

Utorak, 03.04.2018.

19:09

Izdavali
Foto: Thinkstock

Oni su izdavali "stan na dan", preko onlajn servisa kao što su Airbnb, Craigslist i HomeAvai.

Stanodavci Terens Tan En Vei i Jao Songlaing priznali su pred Državnim sudom u februaru krivicu po četiri optužnice koje su ih teretile za nelegalno iznajmljivanje četiri stana prošle godine, što je prvi sudski slučaj te vrste u ovom ostrvskom gradu-državi u jugoistočnoj Aziji, prenosi agencija AP.

Advokat odbrane Vong So Čih izjavio je da su tužioci tražili novčanu kaznu od 20.000 singapurskih dolara po optužnici (15.267 američkih dolara), ali da je sudija odredio kaznu u iznosu od 15.000 singapurskih dolara po optužnici (11.450 američkih dolara).

Izdavanje smeštaja na dan je nezakonito u Singapuru, gde većina stanovnika živi u državnim stanovima, odnosno u zgradama koje subvencioniše država.

Minimalni period na koji se može izdati stan je ranije bio šest meseci, ali je potom taj period smanjen na tri meseca. Zvaničnici su rekli da to pravilo minimizira uznemiravanje suseda. Često se "stan na dan" iznajmljuje za pravljenje žurke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: