Presedan koji će uticati na sve: Gugl zabranjuje kriptovalute

IT gigant Gugl zabraniće oglašavanje sadržaja koji su u vezi sa kriptovalutama i to, kako najavljuje kompanija, od juna ove godine.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Epa/ANDREW GOMBERT
Foto: Epa/ANDREW GOMBERT

Neće biti dozvoljeno reklamiranje takvih proizvoda, uključujući i ICO (inicijalna ponuda novčića), digitalne novčanike ili savete za trgovanje preko nekih platformi.

Sličan potez najavio je i Fejsbuk ranije ove godine. Ova društvena mreža je saopštila da će zabraniti sve oglase za bitkoin i druge kriptovalute kako bi zaustavili reklamiranje i promovisanje nečega što se često povezuje sa prevarama.

Kompanija Gugl ažurira politiku reklamiranja vezanih za finansijske usluge kako bi zabranila bilo kakvo oglašavanje sadržaja vezanih za kriptovalute, izjavio je direktor oglašavanja Skot Spenser.

To znači da čak ni kompanije sa legitimnim ponudama kriptovaluta neće moći da prikazuju oglase putem bilo kog Guglovog proizvoda za oglase.

"Nemamo kristalnu kuglu da vidimo kuda će ići kriptovalute, ali smo videli dovoljno štete ili potencijalne štete i to je oblast kojoj želimo da pristupimo izuzetno oprezno", rekao je Skot.

strana 1 od 187 idi na stranu