Bankari, pazite - stiže vam opasna konkurencija

Kompanija Amazon bi za pet godina mogla da ima 70 miliona korisnika finansijskih usluga, pokazalo je jedno nedavno istraživanje.

Svet

Izvor: B92

Petak, 09.03.2018.

18:54

Bankari, pazite - stiže vam opasna konkurencija
Foto: Thinkstock

Koncept Amazon benk mogao bi tako uskoro da preraste na viši nivo, zaključak je konsultantske kuće “Bain & Co” koja je radila istraživanje.

Navodno, američki tehnološki gigant već pregovara s nekoliko američkih banaka o partnerstvu. U početku, radiće sa mladim osobama koje će dobijati neku vrstu računa u banci, ali pod brendom Amazona.

Ovaj korak mogao bi IT kompanijama da otvori vrata finansijskih usluga. Za razliku od banaka, tehnološke kompanije nisu podložne strogoj regulaciji, bar ne još uvek. Pored Amazona, interesovanje za ulazak u tu sferu pokazao je ranije Gugl, ali i Fejsbuk.

Pitanje je međutim, da li će banke iskoristiti potencijalnu šansu, jer mogu da nude usluge preko IT kompanija, što bi bio vin-vin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: