Prvi pad cena nafte u pola godine

Cene nafte su na putu da zabeleže prvi mesečni pad u poslednjih pola godine, jer je januarski oporavak cena izbledeo zbog sve jačeg straha od skoka zaliha u SAD

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.02.2018.

14:00

Prvi pad cena nafte u pola godine
(Foto: Thinkstock)

Cena naftnih fjučersa je danas neznatno promenjena u NJujorku, tako da se procenjuje da će u februaru registrovati pad od 2,8 odsto na mesečnom nivou.

Cena američke "lake" nafte (WTI) za aprilsku isporuku spustila se za tri centa na 62,98 dolara za barel na NJujorškoj merkantilnoj berzi, i na putu je da zabeleži prvi mesečni pad od avgusta, navodi njujorška agencija "Blumberg".

Ukupan obim trgovanja bio je 21 odsto ispod 100-dnevnog proseka.

Severnomorska nafta "brent" za aprilsku isporuku je pojeftinila za četiri centa na 66,59 dolara za barel na londonskoj berzi ICE Fjučers Evropa, nakon što je dan ranije pojeftinila za 87 centi.

Očekuje se da će Američki institut za naftu objaviti da su zalihe u SAD prošle nedelje porasle za 933.000 barela, što bi bila četvrta nedelja rasta u proteklih pet sedmica, navodi njujorška agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: