Vučić: Razvoj infrastrukute za dalje unapređenje odnosa

Posle velikog rasta razmene, razvoj infrastrukture od presudnog je značaja za dalje unapređenje odnosa Srbije i Bugarske, kaže predsednik Aleksandar Vučić.

Svet

Izvor: B92

Petak, 23.02.2018.

17:12

Vučić: Razvoj infrastrukute za dalje unapređenje odnosa
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Vučić je prisustvovao potpisivanju memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Bugarske u oblasti rada i socijalne politike, lučke infrastrukture i železničkog saobraćaja i zahvalio se na potisivanju sporazuma, ističući njihov značaj.

"Razvojem autoputeva, železničke mreže, gasnih interkonekcija stvaramo uslove za mnogo uspešniju budućost i za neuporedivo bolje rezultate koje u bilateralnim odnosima mogu da postignu Bugarska i Srbija", rekao je Vučić u zajedničkom obraćanju sa potpredsednicom vlade i ministarkom spoljnih poslova Bugarske Ekatarinom Zaharjevom.

Predsednik Srbije je Vladi Bugarske poželio mnogo uspeha i još jednom se zahvalio na podršci Srbiji na evropskom putu.

"Srbija će pažljivo i marljivo da gradi najbolje moguće odnose sa Bugarskom", podvukao je Vučić.

On se, takođe, zahvalio bugarskoj vladi na gostiprimstvu, rekavši da je sa predsednikom vlade Bojkom Borisovim prijatelj već mnogo godina, te da će se već za neki dan ponovo videti u Sofiji.

U Sofiji su danas, u okviru zvanične posete predsednika Vučića Bugarskoj, potpisana dva memoranduma o saradnji sa Bugarskom koji imaju za cilj bolje povezivanje dve zemlje u železničkom i vodnom saobraćaju, i otvaraju mogućnost za zajedničko apliciranje za sredstva iz fondova Evropske unije.

Memorandume su potpisali potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i bugarski ministar za saobraćaj, informacione tehnologije i komunikacije Bugarske Ivajlo Moskovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: