Skandal u Bugarskoj - zašto ministarka energetike daje ostavku

Bugarska ministarka energetike Temenuška Petkova izjavila je da će podneti ostavku, nakon što je priznala povezanost sa kompanijom Inerkom Bulgaria.

Svet

Izvor: B92

Petak, 23.02.2018.

16:28

Skandal u Bugarskoj - zašto ministarka energetike daje ostavku
(Foto: Thinkstock)

Reč je o kompaniji kojoj je češka energetska kompanija ČEZ odlučila da proda svoje aktive u Bugarskoj.

Petkova je potvrdila da poznaje vlasnicu Inerkoma Ginku Varbakovu, ali je negirala da s njom ima bilo kakve porodične veze i da je napravila bilo kakav prestup, prenose bugarski mediji.

Bugarski premijer Bojko Borisov je, reagujući na odluku Petkove, izjavio da će prihvatiti njenu ostavku.

"Kada sam razgovarao s njom rekla mi je da ih poznaje. Želim da potvrdim da vlada ni na kakav način nije uticala na taj ugovor", rekao je Borisov, dodajući da će nezavisni regulatorno telo razmotriti ugovor i odlučiti da li da ga odobri.

Češki ČEZ je šaopštio da je njegov nadzorni odbor dao saglasnost na prodaju svojih aktiva u Bugarskoj kompaniji Inerkom, ne navodeći iznos transakcije.

"Ugovor bi trebalo da bude potpisan kroz nekoliko dana", saopšteno je juče iz ČEZ-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: