KFC ostao bez piletine, građani se žale policiji

Policija je apelovala na građane u Velikoj Britaniji da prestanu da ih zovu oko problema sa nestašicom piletine u lancu brze hrane KFC.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2018.

11:18

KFC ostao bez piletine, građani se žale policiji
Foto: Getty images

Lanac restorana brze hrane Kentaki frajd čiken (KFC) saopštio je da 470 od 900 njegovih restorana u Velikoj Britaniji ne radi zbog manjka piletine. KFC je naveo da je nestašica počela da se oseća prošle nedelje kada je promenio dostavljača i izabrao DHL.

Otvoreni restorani rade skraćeno s ograničenim menijima. KFC se prvo izvinio u subotu. Sada navodi da očekuje da problemi potraju tokom nedelje. Lanac restorana je odbio da navede detalje šta će uraditi kako bi rešio problem u snabdevanju piletinom. Međutim, očigledno nestašica je za neke hitan slučaj.

KFC je saopštio da se nada da će broj zatvorenih radnji biti sve manji u narednim danima, dodajući da će raditi koliko je god potrebno kako bi nadoknadili zaostatak.

Oni su istakli i da svakodnevno imaju više isporuka, dodajući da će neki restorani nastaviti da rade, dok će drugi raditi sa skraćnim radnim vremenom ili će ostati zatvoreni.

Podsetimo, američki lanac restorana brze hrane "Kentaki frajd čiken" (KFC) morao je da zatvori više od 900 restorana u Velikoj Britaniji i Irskoj. KFC je bio primoran na taj potez - nestašice piletine koja mu je glavna sirovina.

Kompanija DHL, koja je nedavno preuzela posao dobavljača KFC-a, navela je da je "zbog operativnih problema veliki broj isporuka u poslednjih nekoliko dana bio nepotpun ili odložen".

DHL se izvinio zbog "neprijatnosti i razočarenja zbog KFC-a i njihovih kupaca", dodajući da se trude da nivo usluge što pre vrate u normalu. Vozači su čekali i 10 sati da se roba istovari, pa se stvorio niz kamiona koji čekaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: