Provalili u Teslu, kopali kriptovalute

Kompanija Tesla pretrpela je hakerski napad i tom prilikom je klaud nalog kompanije korišćen za rudarenje kriptovaluta.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2018.

14:50

Provalili u Teslu, kopali kriptovalute
(Foto: Thinkstock)

Hakeri su pristupili nalogu na Amazonovoj platformi, i tako došli do osetljivih podataka kompanije koja se bavi proizvodnjom električnih automobila.

Naknadnim istraživanjima utvrđeno je da poverljivi podaci o korisnicima, kao i poverljive informacije o automobilima nisu ozbiljnije ugroženi, a stručnjaci ističu da je korišćenje klauda za rudarenje vrednije od podataka koji su se u tom trenutku nalazili u okviru kompromitovanog naloga.

Rast vrednosti kriptovaluta doveo je do toga da sajber npadači sve češće ciljaju kompjutersku snagu neke kompanije, pre nego poverljive informacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

6 h

Podeli: