Dobra i loša vest: Skaču plate, ali radnih mesta sve manje

Prosečna nedeljna zarada u Velikoj Britaniji u poslednja tri meseca prošle godine, ne računajući bonuse, porasla za 2,5 odsto u odnosu na isti period lani.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2018.

13:15

Dobra i loša vest: Skaču plate, ali radnih mesta sve manje
Foto: Thinkstock

To je saopštila Britanska Kancelarija za državnu statistiku.

Stopa rasta plata je veća u odnosu na mesec koji je prethodio poslednjem kvartalu, kada je iznosila 2,3 procenta, prenosi agencija AP.

Kada se uključe i bonusi, stopa je ostala na istom nivou kao u septembru, na 2,5 posto.

Povećanje plata u Britaniji, međutim, zaostaje za inflacijom, koja iznosi oko 3,0 procenta, navodi američka agencija, i dodaje da je takođe u porastu stopa nezaposlenosti prvi put u skoro dve godine, koja je u poslednjem lanjskom tromesečju povećana na 4,4 odsto.

Kreatori monetarne politike u Banci Engleske predviđali su porast osnovnih zarada u svetlu izuzetno niske stope nezaposlenosti u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: