EU se sveti: Proizvodi iz SAD na "crnoj listi"

Evropska unija sprema "crnu listu" američkih proizvoda, ako zvanični Vašington ograniči uvoz aluminijuma i čelika, piše nemački "Frankfurter algemajne cajtung".

Svet

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2018.

15:20

EU se sveti: Proizvodi iz SAD na
Foto: Thinkstock

Američko Ministarstvo trgovine je prošle nedelje pozvalo predsednika Donalda Trampa da uvede carine ili kvote na metale iz inostranstva, navodeći kao razlog zabrinutost za nacionalnu bezbednost, prenosi agencija AP.

Međutim, Evropska komisija, prema pisanju nemačkog lista, planira "osvetu" uvođenjem carina na pojedine proizvode iz SAD, među kojima su, između ostalog - viski, motocikli "Harli Dejvidson" i đus.

Portparol Komisije Margaritis Šinas odbio je da komentariše takve navode, ali je rekao da će EU preduzeti "odgovarajuće mere da bi odbranila svoju industriju".

"Zvanični Brisel je spreman da reaguje brzo i na odgovarajući način u slučaju da naš izvoz bude pogođen restriktivnim trgovinskim merama iz SAD", izjavio je Šinas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: