Osnivač etereuma: Jeste li spremni da ostanete na nuli?!

Virtuelne valute su i dalje nova klasa u svetu imovine i mogle bi drastično da padnu u bilo kom trenutku, rekao je osnivač etereuma Vitalik Buterin.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2018.

08:37

Osnivač etereuma: Jeste li spremni da ostanete na nuli?!
(Foto: Thinkstock)

"Nemojte da ulažete više novca nego što možete sebi da priuštite da izgubite. U svakom trenutku kriptovalute mogu da padnu na nulu“, upozorio je ovaj preduzetnik.

Prema njegovim rečima, ljudi ne bi trebalo da ulažu u nešto što je toliko nestabilno.

"Ako pokušavate da nađete način na koji biste sačuvali svoju ušteđevinu, tradicionalna roba je i dalje najsigurnija opcija“, dodao je Buterin.

Digitalne valute uspele su malo da se oporave nakon masovnog pada ranije ove godine. Bitkoin se oporavio na više od 11.000 dolara.

Etereumom, drugom po veličini kriptovalutom po tržišnoj vrednosti, trgovalo se za 946 dolara, dok se trećerangirani ripl popeo na 1,15 dolara.

Buterin je upozorio i da nikako ne treba verovati onima koji nude digitalne valute preko Tvitera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: