GE prodaje poslovanje s rasvetnim telima

Američki industrijski div Dženeral elektrik postigao je sporazum o prodaji poslovanja s rasvetnim telima u Evropi, na Bliskom istoku, kao i Africi i Turskoj.

Svet

Izvor: B92

Subota, 17.02.2018.

16:35

GE prodaje poslovanje s rasvetnim telima
(Foto: Thinkstock)

Iz američke su grupe objavili da su postigli sporazum s bivšim izvršnim direktorom Joergom Bauerom, a iznos transakcije nije objavljen, kazala je portparolka GE u elektronskoj poruci agenciji AFP.

Bauer je donedavno vodio GE ogranak u Mađarskoj, gde se nalazi sedište kompanije za delove poslovanja predviđene za prodaju.

Transakcija neće obuhvatiti poslovanje GE Lighting-a u Severnoj Americi koje konglomerat takođe želi da proda.

GE je izumeo sijalicu sa žarnom niti a sada se sprema da napusti istorijski deo svog poslovanja. Grupa je 2017. godinu završila s neto gubitkom od 6,2 mlrd USD, te najavila plan restrukturiranja, koji uključuje i prodaju imovine u vrednosti 20 milijardi dolara.

Inostrano poslovanje GE Lighting-a upošljava više od 4.000 radnika, a njegova bi prodaja mogla da bude zaključena do kraja juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: