Kako dokazati da leteći taksi "radi"? Pošalji šefa na vožnju

Kineska kompanija Ehang tvrdi da je 40 ljudi već isprobalo njihov leteći taksi, a među njima je i šef kompanije.

Svet

Izvor: Express

Subota, 17.02.2018.

10:58

Kako dokazati da leteći taksi
Foto: Thinkstock / ilustracija

Sama ideja letećeg taksija koji će vas sam voziti s jednog na drugi deo grada mnogima i dalje zvuči kao daleka budućnost, ali Erbas je prošle nedelje prvi put testirao svoju Vahanu, a kineska kompanija Ehang pokazala da su odmakli još dalje i njihova letelica već vozi ljude.

Ehang 184 smo prvi put videli na CES-u pre dve godine, ali kompanija je sada objavila video s testiranja letelice. Kako bi dokazali koliko veruju u ono što rade, na testnom letu u Ehangu 184 bio je direktor kompanije Huazhi Hu. On nije bio jedini, a iz kompanije kažu da se u ovoj fazi testiranja dronom vozilo oko 40 ljudi.

„Ono što radimo nije ekstremni sport i sigurnost svakog putnika je na prvom mestu. Nakon što smo uspešno testirali Ehang 184, radujem se onom što nam stiže u budućnosti“, rekao je Hu. Među stvarima na kojima rade je poboljšanje putničkog doživljaja, ali i opcionalne ručne kontrole kako bi oni s pilotskim iskustvom mogli sami da voze letelicu.

„Zamisao je da putnici uđu u kabinu s četiri rotora, pritisnu željeno odredište i letelica bi potom sve sama odradila. Ne treba vam pilotsko znanje, već sve radi softver.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: