Treba li slušati Sorosa - ovo je njegov poslednji šoping

Milijarder Džordž Soros, tačnije njegov fond, ubrzano kupuje akcije kompanije Overstock.com, dok se istovremeno povlači iz Fejsbuka.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 15.02.2018.

13:22

Treba li slušati Sorosa - ovo je njegov poslednji šoping
(Foto: Getty images)

Sorosev investicioni fond kupio je veliku količinu akcija u pomenutoj kompaniji, čija je cena poslednjih dana naglo skočila.

Gledajući poslednju godinu, vrednost akcija tog startapa porasla je 200 odsto prošle godine posle objavljivanja planova da će ući u digitalni sektor. Inače, kompanija prihvata bitkoin kao sredstvo plaćanja.

Na kraju četvrtog kvartala 2017. godine Fond je imao 2.472.188 akcija u kompaniji Overstok i tako bio treći najveći akcionar.

Podsetimo da je negde u to vreme Fond prodao svoj udeo u Fejsbuku i to nedugo pošto je sam Soros rekao kako su društveni mediji "pretnja".

On ima udela u Netfliksu, i Snepu, a povećao je udeo i u Tviteru. Sorosev fond je kupio 1.600 akcija Alfabeta. S druge strane, prodao je 45.300 akcija Majkrosofta.

Komisija za hartije od vrednosti i berze saopštila je da ne daje nikakve komentare povodom onoga što fondovi kupuju i prodaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: