"Moramo da kreiramo radna mesta za otpuštene radnike"

Peking -- U kineskim urbanim sredinama je otvoreno više od 66 miliona radnih mesta u proteklih pet godina.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kineski zvaničnici najavljuju nastavak otvaranja novih radnih mesta i promovisanje preduzetništva u ovoj godini.

"Kina mora da kreira radna mesta za 9,7 miliona lica koja su registrovana kao nezaposlena i za 8,2 miliona novih diplomaca, kao i za radnike pogođene otpuštanjima u okviru smanjenja viška industrijskih kapaciteta", izjavila je portparolka kineske Nacionalne komisije za razvoj i reforme (NDRC) Meng Vej, a prenosi agencija Rojters.

Stopa nezaposlenosti u urbanim kineskim sredinama pala je na 3,9 odsto prošle godine, uprkos sporijem privrednom rastu i merama vlade za smanjenje viška industrijskih kapaciteta.

"Implementiraćemo strategiju prema kojoj će zapošljavanje biti na prvom mestu i proaktivnije politike zapošljavanja", izjavila je Meng na konferenciji za novinare, i dodala da je zaštita radnih mesta od ključnog značaja za stabilnu politiku rasta kineske privrede.

NDRC će, takođe, poboljšati mere za pružanje podrške rastu privatnih kompanija, ugledajući se na primere uspešnosti takvih mera širom sveta, dodala je ona.

Vesti

Skok profita Ahold Deleza

Hag -- Lanac supermarketa Ahold Delez je u četvrtom tromesečju prošle godine u svetu imao rast zarade za više od 300 odsto na 744 miliona evra u odnosu na lani.

Svet sreda 28.02. 15:33 Komentara: 2
strana 1 od 194 idi na stranu