Bajer se odriče mega-posla da bi kupio Monsanto

Nemačka hemijska i farmaceutska kompanija Bajer planira da proda globalno poslovanje sa semenjem povrća

Svet

Izvor: B92

Petak, 09.02.2018.

17:28

Bajer se odriče mega-posla da bi kupio Monsanto
Foto: Tanjug/AP

Kompanija želi da kompaniji BASF omogući ekskluzivan pristup digitalnim poljoprivrednim podacima, navela su tri izvora upoznata sa situacijom.

Bajer se na takav potez odlučio s ciljem otklanjanja bojazni evropskih regulatora zbog predloženog preuzimanja američkog Monsanta za sumu od 63,5 milijardi dolara, prenosi agencija Rojters.

Naime, Evropska komisija je ranije upozorila da bi ta transakcija mogla ograničiti konkurenciju u segmentu pesticida i semenja. U oktobru prošle godine, Bajer je postigao dogovor sa nemačkim BASF-om o prodaji svog poslovanja sa semenjem i herbicidima za 5,9 milijardi evra. Bajerovo poslovanje sa semenjem povrća, koje posluje pod brendom Nunhems, obuhvata više od 1.200 varijeteta semenja 25 povrtnih kultura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: